KD:s nye ordförande utsatt för hat och hot

Muhammed Tahsin till ny ordförande för kristdemokraterna i Eskilstuna. Nyheten spreds och kommenterades på sociala medier och gav upphov till både näthat och hot. Tahsin är beteendevetare, fotbollsdomare och engagerad i organisationen human to human.

Han är också muslim, och det var det senare som fick människor på internet att reagera med hatiska kommentarer. Tahsin har även fått ta emot ett flertal hot på telefon från anonyma personer.

Tahsin säger själv att han tvingats spendera de senaste dagarna med att fundera över om hatet är det pris man måste vara beredd att betala för att vara politiskt engagerad. Han säger även att han aldrig upphör att förvånas över okunskapen hos vissa individer. Religiös tillhörighet är en ickefråga i partiet. Men han tror att han kommer fortsätta kämpa då han även fått starkt stöd från många människor, både politiker och privatpersoner.

Kristdemokrater från Eskilstuna, från andra distrikt och från partiledningen har hört av sig till Tahsin för att stötta honom. Även partikollegorna i stadshuset, från vänsterns Maria Chergui till Sverigedemokraternas Kim Fredriksson har uttryckt sitt stöd.

Lotta Jonsson, gruppledare för KD i kommunfullmäktige, har följt diskussionerna på partiets Facebooksida och har tvingats städa bort en hel del kommentarer från okända människor. Hon påpekar även att det inte är någon i partiet som haft synpunkter på att Tahsin är muslim utan att han faktiskt är demokratiskt vald till ordförande. Hon är också orolig för vad konsekvenserna blir av det växande näthatet med allt hårdare personangrepp.