Tre guld och ett silver till Eskilstuna-utbildad frisör

Yolanda Meltola
Bild: www.bblat.se

Yolanda Meltola kommer från Köping och utbildade sig till frisör på Grillska gymnasiet i Eskilstuna. Hon har tidigare deltagit i skol-SM men det här var hennes första tävling utanför skoltid. Vinsten innebär bland annat att hon nu får chansen att representera Sverige i större tävlingar.

Till vardags arbetar Yolanda på en salong i Stockholm. Hon är även med i svenska frisörlandslaget som träffas i Göteborg en gång i månaden för att träna ihop och bygga upp lagkänsla.

Tävlingarna går ut på att visa upp så mycket teknik som möjligt, ta ut svängarna och samtidigt ge ett harmoniskt intryck. Yolanda vann guld i bridal updo, junior classification och senior classification. Hennes lång hair open-frisyr vann silver.