Rocka sockor för olikheter

Programledaren Moki i Fika Dax Rockar sockorna.

Idag, måndagen 21 mars, hålls manifestationen ”Rocka sockorna” vars syfte är att hylla människors olikheter. För att delta ska man sätta på sig omaka strumpor och sedan dela bilder på det i sociala medier.

Hjärnan bakom idén är 11-åriga Nathea Anemyr som genom evenemanget vill uppmärksamma och hylla människors olikheter. Det är inget sammanträffande att ”Rocka sockorna” infaller på samma dag som World Down Syndrome Day.

På evenemangets Facebooksida skriver hon:
”Alla har vi olika anledningar att hylla någon som är annorlunda, frivilligt eller ofrivilligt. I år har jag två. Noelle, min älskade syster som har Downs syndrom och autism och som är världens bästa syster. Men även min lillebror i himlen, Milan, som föddes med en svår njursjukdom som han inte överlevde.”

Det är inte första året 11-åringen arrangerar evenemanget. Förra året hade ”Rocka sockorna” över 280 000 deltagare på Facebook och Nathea hoppas på en lika stor succé i år.

Av Beck