Svårt att komma in på Skatteverkets nättjänster

Den som ville logga in och se sin deklaration till morgonkaffet idag, tisdag, kan ha blivit besviken. Strax efter klockan 07.00 var trycket på hemsidan och appen så stort att många inte kunde logga in och möttes istället av felmeddelanden.

Anledningen är att det finns en begränsning på hur många som kan vara inne på sidan samtidigt. Skatteverket har räknat med att upp till en och en halv miljon besökare kommer försöka nå sidan redan första dagen. För att tjänsten ska fungera korrekt måste Skatteverket begränsa antalet användare som kan vara inne samtidigt.

Erik Lif Sjöcrona, pressekreterare på Skatteverket, försäkrar att det inte är något fel på tjänsten och att den som råkar ut för problem kan vänta en stund och sedan försöka igen.

Från och med idag, 22 mars, är det möjligt att deklarera på Skatteverkets e-tjänst med hjälp av e-legitimation. Den 15 april skickas pappersdeklarationen ut och den 2 maj är sista datum för att skicka in deklarationen. Från och med den 6 juni börjar skatteåterbäringen dyka upp.