Oklart var de avhysta EU-migranterna ska ta vägen

Efter polisens stora insats mot det husvagnsläger som en stor grupp EU-migranter haft vid Folkestaleden befinner sig migranterna nu i en utsatt situation. Vid insatsen informerades de boende om att de måste flytta och trots att polisen har tolk med sig vid den här typen av insatser kan det vara svårt för den som inte förstår hur det svenska samhället fungerar.

Via sin dagverksamhet har Härbärget i Eskilstuna kontakt med de EU-medborgare som försörjer sig genom att tigga. Tomas Lindroos, direktor på Härbärget, säger att det inte är så okomplicerat för dem att flytta och att det är en tuff situation. Migranterna är vana vid att bli avhysta men kanske inte förstår de svenska reglerna. Polisen har försökt hänvisa dem till platser där de kan stå lagligt.