Största upphandlingen hittills för Migrationsverket

migrationsverket-logo

På tisdagen annonserade Migrationsverket ut de 60 000 platser som finns idag och även 20 000 nya platser. Det nuvarande ramavtalet går ut i höst och Migrationsverket kommer nu att kunna erbjuda längre avtal än de kunnat tidigare. Det nya ramavtalet omfattar hela Sverige och sträcker sig över tre år med möjlighet till tre års förlängning. Det finns även avropsavtal som sträcker sig över tre år, ett år eller sex månader.

I och med det nya ramavtalet hoppas Migrationsverket att de ska kunna hitta nya leverantörer som kan se en affär i att göra i ordning byggnader om de kan få ett längre avtal. Migrationsverket hoppas också att konkurrens och längre avtal kan göra att priset går ner. Hur mycket pengar som kan sparas vill inte Magnus Gustavsson, sektionschef på Migrationsverket gå in på men det finns kalkyler gjorda och enligt Gustavsson handlar det om ”åtskilliga summor”.