Fem kilometern i Vilsta

fem kilometern

Ja, nu är verkligen våren här. Fem kilometern i Vilsta är torr och fin, folk syns mer och mer ute och det är dags att damma av joggingskorna. Många byter joggingspåret mot rullband och inomhusträning under vinter halvåret. Nu när solen tittar fram och våren ger sig till känna börjar allt fler bege sig ut i spåren igen.

Kronskogen är fortfarande fuktig och på sina håll geggig, men fem kilometern ute i Vilsta är ett torrt och klokt val. Så den som inte vill springa på asfalten utan längtar ut i naturen för en trevlig joggingtur har nu turen på sin sida. Någon vecka till med solens strålar så kommer fler och fler joggingspår ha prima underlag.

För den som vill promenera och skåda vårens tecken, är det en underbar tid för så här i slutet av mars i början av april. Även fåglarna börjar anlända från sina utlandssemestrar och djurlivet vaknar till liv i skogen. Glöm inte att ha hundarna kopplade, barnen under uppsikt och klä er fortfarande varmt.