Nytt framtidshopp på två hjul

Ida-Jansson
Bild: Svenska Cykelförbundet

Eskilstuna har många duktiga idrottare på sin meritlista. Nu har 17-åriga Ida Jansson skrivit in sig och blivit vårt nya framtidshopp inom cykling. Under fjolårets Junior VM kom hon på fjärde plats.

Nu ska Världscupen starta i helgen med en tävling i Schweiz och Ida ser fram emot denna tuffa utmaning. Hon har nämligen redan tagit en skalp i en tävling i Milano under påskhelgen. Den Italienska konkurrenten Martina Berta som tog Guldet under senaste JVM besegrades av Ida och kom tvåa i Milano, i ett mountainbikelopp.

Ida vann med över en minuts differens och noterbart är också att i tävlingen var nästan alla toppåkare med och tävlade. Detta betyder att den hårda träning som Ida har lagt ner på tex träningslägret på Mallorca har gett resultat. Vi önskar Ida Jansson lycka till i sina tävlingar framöver och hoppas hon tar hem fler segrar.