Hur känns det att köra på ett vilt djur?

viltolyckssimulator

Om du undrar hur det känns att köra på en älg eller ett vildsvin, passa då på att besöka Fristadstorget denna Torsdag och Fredag. Det kommer nämligen en transportabel viltolyckssimulator till stan, som älgskadefondsföreningen och polisen är medverkande i.

En specialbyggd lastbil, som troligen är världens första transportabla viltolyckssimulator, kommer att befinna sig på Fristadstorget mellan 10-18 dessa dagar. Utan att riskera sitt eget eller någon annans liv, kan man då prova på hur det är att köra på en älg eller ett vildsvin.

Simulatorn gör att man känner sig i en förarmiljö, när man då kör som vanligt kommer helt plötsligt dessa vilda djur att dyka upp och har man otur så kör man på dem. Simulatorn visar sedan hastigheten och reaktionen som skedde vid detta tillfälle. Det är extremt verklighetstroget och man får uppleva något som man sedan i verkliga livet skall undvika.