Fler ensamkommande barn till Trosa

Trosa vapen

I dag ansvarar Trosa kommun för 80 ensamkommande flyktingbarn, dessa är placerade i olika familjehem och andra kommuner. Men från och med maj kommer man att kunna utöka antalet ensamkommande barn inom kommunen.

Trosa kommun kommer nämligen att hyra ett eget hus på Stensunds Folkhögskolans område, sex kilometer utanför Trosa. Här kommer upp mot tio barn kunna bo. Dessutom har man pratat med Folkhögskolan om andra samarbetsmöjligheter.

För att gå på Folkhögskolan måste man vara 18 år, så tanken är inte att de skall gå på skolan. Men man skall kunna ha tillgång till skolans skolmiljö och även deltaga under olika sammanhang. Exempelvis vid vår- och höstfester, vårstädning och Luciafirande. Det kommer också att finnas möjligheter att delta på kulturella evenemang som sker i området.