Nu ska X2000-tågen renoveras

X2000
Bild: Wikipedia

I Västerås ligger en verkstad som nu kommer ha fullt upp med att renovera  X2000-tågen. Företaget Swedtrac RailServices AB , som ingår i Knorr Bremsekoncernen, äger denna verkstad och har blivit utvalda av SJ att sköta denna renovering av tågen.

Totalt kommer det att kosta 3,5 miljoner kronor att göra dessa renoveringar enligt SJ. Presskonferensen hölls på torsdagen och man var glada över att kunna meddela att renoveringen sker i Sverige.

Vad är det då man skall göra med tågen? Jo, man skall byta ut säten, lägga in nya mattor och renovera bistrovagnarna som är själva hjärtat på dessa tågen.

Enligt SJ så har man dagligen mer än 80 avgångar med X2000-tåg idag. Ungefär 6-7 miljoner människor åker dagligen på dessa tåg och många uppskattar den komfort som är unik för just dessa tåg. Tågen är populära och nu siktar man på att det kommer bli ännu bättre.

Om två år skall det första tåget vara färdigrenoverat och börja tas i trafik. Man räknar också med att allt skall vara klart på samtliga tåg 2020.