Emma Larsson klarade OS-kvalet

Emma larsson
Foto: Volker Minkus

Emma Larsson från Eskilstuna tävlade natten mellan söndag och måndag, klart sitt test inför OS. Emma var en av de 98 gymnaster som bedöms vara redo av det internationella gymnastikförbundet FIG.

Testeventet är en del i processen för att se om Sverige skulle kunna representera i OS i artistisk gymnastik i sommar. Emmas resultat landade på 51,499 och blir en av de berättigade till att delta i OS.

Veckan innan de åkte ner till Rio de Janeiro för tävlingen hade Emma varit sjuk, men Helena Melander som är ansvarig för landslaget i kvinnlig AG säger till gymnastik.se att ”Emma håller vanligtvis en mycket högre nivå än vad vi ser på poängerna idag och vi visste att idag handlade om att klara gränsen och leva på rutin och alla års tidigare träning. Hon gjorde det som krävdes idag - helt klart!”

Även Emma är väldigt nöjd över sin prestation, trotts stressen har hon kunnat prestera tillräckligt ”Jag känner att nu har jag visat min just nu lägsta nivå och jag är väldigt sugen på att få chansen att visa min högsta nivå om jag blir uttagen att få representera Sverige på OS i Rio 2016.”