Nya jobb i Eskilstuna

Eskilstunas Logistikpark har fått en ny verksamhet. Det danska logistikföretaget Frode Laursen har nämligen köpt en tomt och funderar även på att i förlängningen utöka, tomten är på 40.000 kvadratmeter men man kan tänka sig att expandera till 70.000 kvadratmeter framöver.

Man har ingen direkt tidsplan för detta, men hoppas på att få till det så snart som möjligt. Anledningen till att man valde just Eskilstuna är att det ligger nära Stockholm, möjligheten att kunna erbjuda sina kunder både tåg och lastbilstransporter och den goda kompetensen som finns i staden.

Frode Laursen har 550 egna lastbilar, 2000 heltidsanställda och över 450 åkare. Men man har också 450.000 kvadratmeter lager och 750.000 kubikmeter kylrum redan, men kommer utöka deras nordiska logistiksystem delvis med sin nyetablering i Eskilstuna.

För Eskilstuna innebär det att man stärker sin position i logistikbranschen men också att man får 140-150 arbetstillfällen framöver när verksamheten kommit i gång.