Sörmland toppar skuldlistan

Väntetiderna för att få en budget- och skuldrådgivning är långa i Katrineholm och Vingåker. Konsumentverkets riktlinjer på väntetiden ligger på max 4 veckor, men i Katrineholm och Vingåker är väntetiderna fem veckor. Däremot har man bara två veckors väntetid i Gnesta, vilket är positivt.

Sörmland, Gävleborg och Värmland är dock de tre som har störst andel skuldsatta hos kronofogden, detta enligt Konsumentverkets nya siffror. Värst är det i Flen, där man har högst andel skuldsatta. 

Trosa har lägst andel skuldsatta, men Trosa hör också till dem kommunen i landet som inte har någon budget- och skuldrådgivning, vilket kommunerna är skyldiga till att ha enligt skuldsaneringslagen. Nu har man efter denna kartläggning anställt en budget- och skuldrådgivare i Trosa.

Men att Sörmland toppar denna lista vill man självklart ändra på.

Lite info om skuldsatthet:
Skuldsatthet innebär att personen ska finnas med skulder i Kronofogdens register enligt Konsumentverkets definition.