Vem får åka till OS och vem får inte?

Foto: michaelaarvidsson.se

Det är frågan man kan ställa sig. 22-åriga luftgevärsskytten Michaela Arvidsson, uppväxt i Småland men numera tävlandes för Eskilstuna, har ju som bekant kvalat in till OS på egen hand. Men tack vare en så kallad kvotplats, vilket innebär att OS-platsen är tilldelad nationen i första hand och en individ i andra hand och det är resultaten till det aktuella mästerskapet som bl.a är avgörande, gör nu att Arvidsson inte får åka till OS. Utan platsen tilldelas nu istället den 50-åriga lerduveskytten och veteranen Håkan Dahlby.

Arvidsson har inte visat samma uppåtgående form i resultatlistorna som Dahlby har gjort under våren. Dahlby är naturligtvis jätteglad över att få åka till OS, men tycker att det känns ”sådär” att snuva platsen framför näsan på någon annan. OS i Rio går av stapeln i augusti.