Elpriser i Sörmland

Ökning av elnätspriser i Sörmlands län under förra året. Det har ökat med 9,9 procent. Under förra året. Risksnittet ligger på 6 procent. Uppgifterna kommer ifrån Nils Holgersson undersökningen som görs varje år. Där man kartlägger elavgifter och taxor för flerfamiljshus här i landet.

Man behöver strama åt för att sänka elproduktionens ökning av priserna för dessa höjningar. Bara under förra året så ökade dubbelt för elnätspriserna jämfört med förra året, vilket är orimligt. Trots att det finns en prisreglering så har priserna ökat. Då man inte ser att det ger tillräckligt skydd för konsumenterna. Ökningen skiljer sig även åt i olika kommuner.

Genom undersökningen har det visat sig att elnätspriserna har en ökning i kommunerna i Sörmland med hela 20,5 procent under dom senaste 5 åren. I Gnesta och Nyköping så är det en ökning med 14,9 procent. Endast i Oxelösund och Strängnäs så är priserna oförändrade. Eskilstuna har en ökning på 3,4 procent.