Varg utanför Mellösa?

Mellösa ligger i Flens kommun och där misstänker man att man hade en vargattack i Lördags. Länsstyrelsen fick nämligen in ett telefonsamtal från en fårägare, som har fått tre lamm och två tackor dödade. Länsstyrelsen åkte till platsen under söndagen och fann då kraftiga bett på djuren, vilket tyder på att en varg varit framme.

Man tog DNA-prover på betten och de är nu skickade på analys och man väntar på provsvaren. Det skulle kunna vara en hund som bitit fåren också, då det finns lösdrivande hundar i området, men misstankarna styr mest åt att det faktiskt är varg.

Ägarna tycker naturligtvis att detta är en jobbig situation, då de förlorat djur. Dessutom är det oroligt då man ännu inte fått svaren på vad som attackerat fåren. Man har inga nya rapporter om varg i området, men ungdjuren brukar lämna sin flock vid denna tiden på året, så det är möjligt att det är en ung varg som strövat in i Flens kommun.