White guide senior – ät gott på ditt äldreboende

food-712662_1920

Vill du äta gott på ålderns höst? White guide senior, är tävlingen där bästa mat på ett äldreboende i Sverige ska utses. Tävlingen består i att en jury åker runt och besöker de äldreboenden som har anmält sig till tävlingen. Per Bergkvist juryordförande, säger att det är helheten dvs allt från serveringsmiljön till hur personalen jobbar som bedöms. Det finns alltså inga genvägar.

I Sörmland har tre äldreboenden anmält sig, det är Almgårdens äldreboende i Katrineholm, Mariagården i Strängnäs och Åbackens vård- och omsorgsboende i Eskilstuna. De ingår bland de tio finalisterna som nu har presenterats. Det finns också en skolvariant av tävlingen. Totalt har 250 förskolor, skolor och äldreboenden runt om i landet besökts. Vinnaren utses under en ceremoni i Malmö den 13 december.