När rivs Sporthallen?

Foto: Hangsna

Det är ännu oklart när Sporthallen i Eskilstuna kommer att rivas. Skanska har nämligen lämnat in en överklagan av bygget och rivningen till Förvaltningsrätten och frågan är ännu inte avgjord. Detta gör att det drar ut på tiden.

Röda Havet, som är Guifs supporterklubb har varit i den tomma hallen och plockat ner skyltar. Dock tycker dom att det känns vemodigt och tomt att vistas i hallen. Redan 7 maj tog man farväl av hallen, man hade veteranmatcher och en historisk utställning bland annat och det kom en hel del människor för att ta farväl av den 61 år gamla byggnaden.

Det är Guifs ansvar att plocka ner reklamskyltar och liknande, för att sedan sätta upp i Skjulstahallen, som de kommer ha som hemma hall tills den nya sporthallen står redo att ta emot Eskilstunas kära Guif. Vilken arena man spelar i ska inte spela någon roll för de som vill heja fram Guif nästa säsong hoppas man. Det är med spänning man ser fram emot resultatet av det jobb man nu lagt ner på framtiden, trots den ekonomiska krisen.