Välkomna hit! heter en ny e-barnbok

Josephine A Andersson

Den digitala familjeboken tar upp högtider och skolfrågor för nyanlända familjer, som ska förklara hur samhället är uppbyggt med traditioner t.ex. midsommarstången, julen, lucia, påsken m.m. Boken tar även upp att man här i Sverige äter gratis skolmat som är anpassad till religion, allergier och läroböcker i skolan.

Tanken är att förklara hur allt fungerar här i samhället på ett enklare sätt och som har bilder som visar. Funderingarna runt män och kvinnor, att dom har samma rätt som männen här i samhället, till exempel att båda kan jobba som lärare.

E-boken kommer ut på 4 språk nu i början, senare så kommer den ut på flera språk hoppas man. Språken som finns nu är svenska, engelska, dari och arabiska.

Författaren Josephine A Andersson har skrivit denna bok, det är lite längre text men har en förberedande förklaring inför skolstart m.m. Det är hennes fjärde bok i ordningen. Josephine, berättar också att denna bok är ideellt sammanställd och att den är grattis att läsa på bland annat på Migrationsverket sida.