Å-loppet går av stapeln nu på lördag

Nu är webbanmälan för årets Å-lopp stängd och hittills har drygt 2000 anmält sig till Å-loppet och 400 är anmälda till lilla Å-loppet. Det är något färre än förra året.

Den som vill har fortfarande möjlighet att efteranmäla sig på Å-loppets infocenter i gallerian idag, torsdag, mellan 11 och 13, på fredag mellan 11 och 19 och på lördag när loppet ska springas kan efteranmälan göras mellan 10 och 14. Efteranmälan görs i samband med utdelningen av nummerlappar och sker i mån av plats. Så om du vill springa är det bra att passa på så snart som möjligt.

Starten går på fristadstorget och klockan 15.15 startar motionsgångarna. Runt 16 börjar starten för övriga klasser. Loppet är en kvartsmara, 10 549 meter, och går runt Eskilstunaån. Det finns alltså många vackra platser där man kan titta på loppet om man inte är sugen på att springa själv. Dessutom kommer Micke Wallin att hålla intervjuer på torgets scen med bland annat OS-deltagaren Mattias Zachrisson.