Utställning på Eskilstuna stadsmuseum

I helgen är det premiär för utställningen ”Från Rock-Nisse till Kent” på Eskilstuna stadsmuseum. Utställningen är producerad av Stefan Wistrand som är musikarkivarie och musiker och bygger på ett forskningsarbete kring rockens framväxt i Eskilstuna under åren 1958-1998. Majoriteten av fotografierna i utställningen kommer från Torsten Brafs fotoarkiv men även skivomslag och inlånat material finns utställt.

I samband med att utställningen invigs kommer också ångmaskinerna och den mekaniska verkstaden på stadsmuseet att köras för sista gången innan sommaruppehållet så den som vill se 100 år gamla maskiner få liv bör passa på. Nästa tillfälle är den 6 augusti. Även den mekaniska verkstaden kommer väckas till liv och den som vill veta mer om hur industriarbete såg ut förr får möjlighet att uppleva det.

Fotoutställningen invigs lördag den 18 juni klocka 12.30 och ångmaskinerna körs mellan 13 och 15. Allting sker på Eskilstuna stadsmuseum på Faktoriholmarna.