Kommunfullmäktige utreder samorganisering

I november 2015 beslutade kommunfullmäktige i Eskilstuna att utreda hur Torshälla stads förvaltning kan samorganiseras med Eskilstuna kommuns förvaltningar. Nu menar Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Eskilstuna att det finns anledning till oro över vad som ska hända med Torshälla stads självstyre.

Magnus Arreflod, som är gruppledare för miljöpartiet i Eskilstuna, säger till SVT Sörmland att beslutet att avveckla Torshälla Fastighetsbolag och beslutet att inte låta Torshälla ta över ansvaret för hemsjukvård är grunden för misstanken om att detta är början på en avveckling av Torshälla stads nämnd. Sedan beslutet om utredningen har tre chefer, varav en tidigare förvaltningschef, slutat.

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande, säger till SVT Sörmland att det inte finns anledning till oro och att kommunen är rädd om Torshällas självstyre.