Försök till ukulelerekord

I september ska Sverige försöka ta tillbaka sitt ukulelerekord på Stockholm Stadion. Rekordet, som infördes i Guinness rekordbok efter förslag från ”ukulelemannen” Thomas Allander, togs först av 125 personer i San Diego, USA. År 2007 tog Sverige över rekordet när 401 Ukulelespelare samlades på Långholmen i Stockholm. Sedan dess har det växt. Idag innehas rekordet av 4792 personer som i april 2015 spelade tillsammans på ön Tahiti.

Utöver världsrekordförsöket kommer ett antal artister finnas på plats på Stadion för att underhålla och det kommer att pågå allspel, ungefär som allsång men istället för att sjunga spelar man samma låt. På plats finns även Eskilstuna ukuleleklubb. Cirkelledaren Mariann Grudevall säger till SVT Sörmland att det inte vore hela världen om världsrekordet inte blir av men om de blir 5000 personer vore det jätteroligt.

Den 3 september går spelen av stapeln och den som inte redan äger en ukulele kan passa på att köpa en på plats.