Midsommarvädret.

Det blir en regnig midsommar. I alla fall om man får tro oddsen just nu. Som vanligt när det gäller vädret är prognosen såhär tidigt osäker. Ett av Sveriges spelbolag har räknat ut oddsen för midsommarvädret och just nu pekar siffrorna, liksom prognosen från SMHI, på att den som firar midsommar i Eskilstuna bör förbereda sig för regn.

Men även om det blir regn kommer det i alla fall inte vara lika kallt som förra året. Det kommer att ligga varmare luft över landet samtidigt som ett regnområdet drar in västerifrån. Så se till att ställa tårtan under tak redan från början och ta med lite extra kläder för säkerhets skull. Bäst solchanser finns i Kalmar för den som verkligen vill ha en varm midsommar.

Det finns många ställen runt om i Eskilstuna där du kan fira midsommar. Barva Bygdegård, gräsplanen mellan Hällby kyrka och församlingshemmet, Krusgårdsparken i Torshälla, KFUMs friluftsgård i Solvik, Sundbyholms slottspark, Vilsta och sockenstugan i Stenkvista är några av de platser där man reser midsommarstången.