Har du Bank-id och Iphone?

Om du har det kan det bli problem framöver. Apple har nämligen gjort om en av sina punkter för villkoren för företagen som utvecklar appar. Enligt den nya punkten som heter 10.6 får man nämligen inte ha en app hos Apple som är beroende av en annan app för att kunna fungera. Detta kommer slå hårt mot alla appar som kräver att man identifierar sig med mobilt bank-id.

Även betaltjänsten Swish har drabbats av problem. Swish Handel är det som krånglar. Appen kommer inte kunna fungera fullt ut förrän i mitten av augusti och då kanske den inte kommer fungera alls i Iphone eftersom den nya regeln träder i kraft. Bank-id är populärt bland framför allt 20-40 åringar.

Den nya regeln kommer att drabba 70% av Eskilstunaborna som har Iphone, då de på något sätt använder sig av appar som Skatteverket, apoteket och olika banker, som i sin tur kräver mobilt bank-id för identifikation. Men man har diskussioner med Apple och hoppas finna en lösning kring de nya användarvillkoren.

Nyligen när en privatekonomisk spar-applikation försökte rulla ut en ny uppdatering, så sa Apple ifrån, beskedet man fick var att spar-appen stred mot Apples nya punkt 10.6. Vart detta kommer att sluta vet vi tyvärr inte.

ladda ned (1)