Rademachersmedjorna ur ett historiskt perspektiv.

DSC_0177

Från och med idag kan man följa med på dramatiserade visningar på Rademachersmedjorna. Man får möta olika karaktärer som bodde och levde på gården för 350 år sedan. Det är en rörlig dramatisering som bygger på hur det var förr, hur man levde och verkade i smedjorna. Visste ni till exempel hur många byggnader som var tänkta att byggas och hur många som egentligen byggdes upp i detta område?

DSC_0213

Karaktärerna spelas av skådespelare med flera års erfarenheter och man blir snabbt tillbaka skickad i tiden. Det är ett medryckande skådespel med en röd tråd och med invävda historiska fakta. Varför hade man så små sängar under denna tid, vad åt man och framför allt vilka lagar gällde. Man går helt klart därifrån med nya kunskaper om såväl Eskilstunas och Rademachersmedjorna i historiskt perspektiv.

Visningarna kommer vara både på engelska och på svenska. Även i början av augusti kommer en arabisk tolk att finnas med på plats. Onsdagar till söndagar hela sommaren, 11.00 på engelska och 14.00 på svenska.

DSC_0166

DSC_0201

DSC_0197

DSC_0194