Eskilstuna Weekend lockar många orienterare

orientering

Ungefär 1 200 orienterare är anmälda till tävlingarna under Eskilstuna Weekend. Det börjar redan på fredagen med musik och uppträdanden på torget från klockan 14. Under eftermiddagen kommer det finnas en Hitta-Runt-Bana med frågor utplacerade inne i stan. Klockan 16.00 är det officiell invigning där lokala talanger med chans till topplacering intervjuas och 16.30 spelar och dansar Brasilianska dans- och musikföreningen sig till Tunavallen.

Nytt för i år är att den första etappen av Eskilstuna Weekend kommer att genomföras i Kronskogen och på Tunavallen. Det kommer också finnas en mycket enkel bana för nybörjare och prova-påare. Att en del av tävlingen hålls inne i stan beror på att man vill göra evenemanget mer tillgängligt och locka en bredare publik.

Lördagen är den stora dagen i år. Samtidigt som Eskilstuna Weekend anordnas också SM Ultralång som i år har runt 150 tävlande. Tävlingarna under lördag och söndag genomförs i Svalboviken och området har varit avlyst för träning under ett år, det har alltså inte varit tillåtet att träna eller vistas i området där tävlingen hålls.

Klockan 11 går första start i Eskilstuna Weekend etapp 2 och 12.10 går första starten i SM ultralång. Klockan 15.30 hålls blomstercermoni på Tunavallen prisutdelningen för SM och de två avverkade etapperna görs på Fristadstorget klockan 18.00. På söndagen hålls den sista etappen i Svalboviken där dagens priser också kommer att delas ut.