Olovliga campinggäster reser vidare

ELCM

De olovliga campinggäster vi skrev om igår har nu lämnat Tuna Parks parkering och rullat vidare söderut. Platsen lämnades i relativt gott skick. Endast sopor i större säckar kvar som köpcentret kommer att ta hand om lämnades kvar.

Malin Rilde, centrumchef på Tuna Park, säger till Eskilstuna-Kuriren att det är skönt att det inte blev en långdragen historia. Hon behövde inte gå så långt som att ringa Kronofogdemyndigheten för att kräva avhysning. Den grupp av asfaltsläggare som parkerat sina husvagnar och slagit läger på Tuna Parks parkering gav sig av självmant.

Det räckte istället med att köpcentrets ordningsvakter förklarade att man inte kunde godkänna parkeringen samt att en polispatrull kom till platsen för att understryka att allemansrätten inte gäller på privat mark längre än 24 timmar och att det råder parkeringsförbud på och runt parkeringen under nätterna.