Mycket på gång för Eskilstuna United

United

Under tisdagskvällen presenterade förbundskapten Pia Sundhage de 18 spelare som ingår i den slutgiltiga OS-truppen. En av de 18 uttagna är Eskilstuna Uniteds Olivia Schough som alltså får följa med till Rio. Även United målvakten Emelie Lundberg får följa med till Brasilien som reserv.

Uppladdningen inför OS börjar den 18 juli med en lägervecka i Kalmar där OS-truppen kommer att möta Japan i en träningsmatch. Sedan bär det av till Brasilien där Sverige kommer att möta Sydafrika, Brasilien och Kina i gruppspelet.

Eskilstuna United har också stärkt sin trupp med Australiensiska mittfältaren Chloe Logarzo som även hon hoppas kunna få en plats i det Australiensiska landslaget till OS. Logarzo kommer att ansluta till United i samband med att höstsäsongen drar igång.

Under vårsäsongen har United två matcher kvar att spela och ligger just nu trea i tabellen.