Samarbete på gång mellan Eskilstuna City och AFC United

ELCMNågon form av samarbete är på gång mellan fotbollsklubbarna Eskilstuna City och AFC United från Solna. AFC United ligger idag tvåa i superettan och har därmed möjlighet att flytta upp till allsvenskan. Eskilstuna har inte haft ett lag i herrallsvenskan sedan 1964 men intresset för fotboll är stort i staden. Idag är det damlaget Eskilstuna United som dominerar Eskilstunas fotbollsscen. Publiksnittet för Eskilstuna Uniteds matcher ligger på drygt 2 000 åskådare.

Vad samarbetet kommer att innebära kommer att stå klart efter en presskonferens på torsdag. Vad som står klart är att AFC United inte är nöjda med hur förutsättningarna ser ut på dagens hemarena Skytteholms IP. En flytt till Eskilstuna skulle kunna innebära mer publik och bättre sponsring. Uppgifter till Eskilstuna-Kuriren gör gällande att en sammanslagning i så fall kommer att ske till årsskiftet och det nya namnet på laget skulle bli Eskilstuna AFC. Den första matchen på Tunavallen kommer då att spelas i februari.

En andraplats i superettan innebär uppflyttning till allsvenskan nästa säsong. Tunavallen, med en publikkapacitet på 8 000 åskådare, är godkänd för spel i allsvenskan.