Bada i juridik

rubber-duck

Det var i november allt började. Gnesta kommun gav då Almroth byggnads AB i uppdrag att bygga ett badhus. När allt drog ut på tiden valde sedan Gnesta att häva avtalet. Byggföretaget menar dock att förseningen berodde på att de ej fått ritningarna i tid.

Nu är det mindre än två månader kvar till invigningen av det nya badhuset i Gnesta. Kommunen och byggföretaget ligger fortfarande i luven på varandra. Almroth anser att kommunen skall betala 12,5 miljoner extra för att täcka de extra utläggen som blivit. Kommunen menar att dom inte tänker göra detta då bygget blivit rejält försenat.

Nu planerar Almroth på att stämma Gnesta kommun. Betalar dom inte blir det en rättslig tvist av det hela. Hur detta kommer sluta vet man alltså inte. Självklart vill parterna inte bada i juridik men vem har rätt?