Tvisten om vindkraftsparken i Kafjärden fortsätter

ELCMDen 15 juni beslutade länsstyrelsen i Sörmland att bygget av vindkraftsparken i Kafjärden ska stoppas under tiden byggloven utreds. Sedan dess har många boende i området polisanmält att byggandet fortsätter. Rickard Ålund, chef för kommunens bygglovsavdelning, säger till SVT Sörmland att det inte handlar om fortsatt byggande. Det är istället säkerhetsarbete som görs för att byggplatsen inte ska utgöra fara för djur eller människor. Målsättningen är att säkerhetsarbetet ska vara klart nästa vecka.

Det är ett flertal boende i området som överklagat byggande av nio vindkraftverk i Kafjärden utanför Eskilstuna. Maria Pettersson, som är länsjurist på länsstyrelsen i Sörmland, säger till SVT Sörmland att det inte är klart när beslut kommer fattas. Hon säger att det sannolikt blir i början av hösten.

Vissa av överklagandena har avvisats med hänvisning till att de gjorts av personer som bor för långt bort från den planerade vindkraftsparken. De har i sin tur överklagat avvisandet och de fallen ligger idag hos mark- och miljödomstolen.

Tidigare artikel:

Vindkraftsparkens framtid osäker