Fritt fram att bada i Sundbyholm

Under helgen varnade Eskilstuna kommun för att vattnet i Sundbyholm var otjänligt. Varje sommar testas vattnet vid Eskilstunas populäraste badplatser en gång per månad. Det var testet för juli som visade att det fanns höga halter av bakterier i vattnet. Därför beslöt kommunen att avråda från att bada i Sundbyholm. Skyltar sattes upp och nyheten spreds snabbt i sociala medier.

Vilstabadet
Vilstabadet

Efter att kommunen gjort ännu ett prov under helgen står det nu klart att vattnet åter är tjänligt. För säkerhetsskull kommer kommunen under veckan ta ännu ett prov under veckan. Vad de höjda halterna av bakterier berodde på är inte klart. Det kan ha berott på att regn och blåst rört om vattnet.

Sundbyholm är, tillsammans med Vilstabadet, Eskilstunas populäraste badplats.