Sörmlänningarna har en lägre surfhastighet

elcm

Bredbandskollen har gjort nya mätningar när det gäller surfhastighet i Sverige. Det har nu visat sig att av hela 22 län, ligger Sörmland på artonde plats. Detta trotts att hastigheten i Sörmland har ökat med 18,6 procent bara i år. Mätningen går till så att man mäter hastigheten för både att skicka och ta emot i mobilen. Som ägare av mobilen vill man självklart veta hur snabb nedladdningen är, så man kan surfa och titta på film, men även snittet på att ladda hem filer eller skicka bilder.

Tyvärr blir Sörmlänningarna besvikna här. Det går inte fort och många andra län gör exakt samma saker men betydligt fortare. Dessutom har hastigheten blivit sämre i Flen, Trosa och Vingåker. Om man tittar på snittet för surfhastigheten i Sverige så ligger det på 23,7 procent, men i Flen är det bara 14,6 procent. Snabbast går det i Eskilstuna, Nyköping och Oxelösund, detta i Sörmland.

Tycker du att din surfhastighet är långsam? Nu vet du varför. Men kom ihåg att det går fortare än förra året och vi utvecklas inte i samma takt som övriga län.