Flera förluster för Smederna

Foto: Ismail Kornassan

Smederna ser ut att förlora både sin plats i elitserien och två av sina förare. Gårdagens match mot Dackarna slutade med storförlust. Innan matchen gick föraren Daniel Henderson ut med att han lägger av med speedway. I samband med matchen berättade också Magnus ”Zorro” Zetterström att han efter 25 elitsäsonger också kommer att sluta. Det är alltså en tuff tid för Smederna just nu.

Efter vårens ekonomiska problem och en väldigt tuff säsong var gårdagens förlust en rejäl besvikelse. Men det är inte över än. Smederna har tre matcher kvar att köra och även om laget slutar på en sistaplats finns det möjlighet att stanna kvar i elitserien. Om det lag som vinner allsvenskan inte vill gå upp i elitserien kan Smederna nämligen få stanna kvar.

Smederna
Foto: Ismail Kornassan

Dagen innan matchen gick Daniel Henderson ut på Facebook med att han slutar med speedway, i alla fall för den här säsongen. Det beror mycket på att hans allsvenska lag, Gnistorna, i juni beslutade att lägga ner sin tävlingsverksamhet. Men han känner också att han inte fått förtroende från Smederna. Han skriver själv att han vill köra speedway i framtiden, men att det just nu inte är ”ekonomiskt försvarbart”.

En större förlust är Magnus ”Zorro” Zetterström. 44-åringen har kört 25 elitseriesäsonger och säger till Eskilstuna-Kuriren att det är dags att trappa ner. Han säger också att han inte haft ett ”vanligt” jobb sedan 1996. Han kommer efter säsongens slut att arbeta för en av sina sponsorer.