Även Fristadstorget drabbas av värmen

Många har njutit av värmen den senaste veckan. Höga temperaturer och strålande sol har förgyllt mångas sommarlov och semestrar. De mer negativa sidoeffekterna som solbränna, uttorkning och värmeslag, kan vi ofta hantera utan större problem.

DSC_0326Fristadstorget kan inte göra lika mycket åt sina problem. Det handlar om stålbalkarna som kantar torgets promenad. Solen och värmen misstänks ha få stålet att utvidga sig. Därför har de böjt sig till bågar och sticker nu upp ur marken. Jorma Seimilä, avdelningschef på gatukontoret, säger till Eskilstuna-Kuriren att han tror att det finns en lösning. Att såga av balkarna och lägga tillbaka dem borde lösa problemet.

Det här är långt ifrån det enda problem som drabbat Fristadstorget. I början av juni var de så kallade ”rullatordammarna” fulla av alger. Problemet uppkommer ofta i stillastående vatten och kommunen är medveten om problemet. Lösningen är att byta vatten ofta och spola rent dammen med högtryckstvätt.