Stenkastning och Pokémonjakt

throwing-154588_1280

Polisen hade fullt upp i natt. Det började med stenkastning mot poliser i Fröslunda vid 23.30 tiden. Stenarna var små till en början med storleken ökade. Man fick ta in hjälp från Västerås. Bland annat kastade man sten på en polisbil så att rutan krossades. Som tur var kom ingen polis till skada. Hela 6-7 polispatruller befann sig slutligen på platsen och man omhändertog fem personer.

På grund av stenkastningen vågade inte ambulansen passera området utan eskort av polisen. Dom hade nämligen en utryckning i Fröslunda under samma tid som stenkastningen begav sig. Men man bedömde att man hade tiden att invänta eskorten för att kunna ta sig till patienten lugnt och säkert.

Under samma tidsperiod fick man in en anmälan om ett misstänkt villainbrott i Stenkvista, som ligger utanför Eskilstuna. Man hade observerat fyra personer smygandes kring ett hus, som sedan sprang vidare. När polisen kom till platsen tog man hjälp av radiobil och hundpatrull och fann då de fyra personerna. Det visade sig att de ej tänkt göra inbrott utan letat efter en Pokémon. Polisen släppte därför de fyra personerna.

pokemon-646733_1920