Grisarna i Valla mår bra

piglet-1292592_1920

Det började brinna i en foderskruv igår. Svinhuset i Valla utanför Katrineholm besöktes igår av räddningstjänsten. Rök bolmade ut genom en av ventilerna till Svinhuset och grannen ringde då till räddningstjänst. Tack vare en välisolerad vind kunde inte elden sprida sig raskt, utan blev mer än glödbrand som sakta spreds på vinden.

Branden hann aldrig ta fyr i träkonstruktionen. Om så skett hade inget gått att rädda. Men tur i oturen när ägaren var på semester så gick allt väl. Alla grisar mår bra och svinhuset behövde bara ställas i korsdrag så var röken ute igen. Man har redan funnit orsaken till branden, vilket var en elmotor till en av foderskruvarna som används för att utfodra grisarna.

Det lönade sig att ha en välisolerad vind. Man har även informerat ägaren om branden.

piglet-1033217_1280