Många vill studera på Mälardalens högskola

_DSC0016

Till höstens utbildningar har Mälardalens högskola fått in mängder av ansökningar. Man är en av landets högskolor som fått in störst antal sökningar. Förra året var det 7.200 studenter. Antalet i år har ökar med 31 procent, till en siffra på 9.500 studenter.

De populäraste programmen är sjuksköterske-, fysioterapeut- och socionomprogrammet. Man har dessutom ökat antalet platser på sjuksköterskeutbildningen, från 180 till 216 platser. Allt för att möta den stora bristen som finns på arbetsmarknaden i detta yrke.

Dock är det färre som visat intresse för ämnesinriktningar på gymnasienivå och man har i höst lagt ner två lärarprogram med inriktning matematik. Medan förskollärarprogrammet har störst andel sökande bland lärarutbildningar och hela 200 står på reservplatser och det efter andra antagningen.