Villabrand i Lilla Nyby

Strax efter fyra på torsdagen, fick SOS ett larm om en villabrand i Lilla Nyby. Ingen person fanns i byggnaden, dock tre hundar samt en katt.

När brandmännen kom dit var trävillan redan övertänd och man fokuserade på att branden inte skulle spridas. Man skickade in rökdykare för att försöka rädda husdjuren. Tyvärr lyckades man inte. ”Vi kände tidigt att vi var ganska maktlösa.” berättar en på räddningstjänsten.

Kvinnan berättar att hon och hennes barn trots händelsen mår bra.

”Det var ju tur i oturen kan man säga, att vi inte var hemma. Det hade ju kunnat hända under natten och då hade vi inte vaknat.” Hon berättar också att djuren var som henne barn, hennes bebisar. ”Man står ju här nu i all man har på sig. Det är allt man har. Men samtidigt är ju materiella saker skräp, det viktiga är att jag och barnen har klarat oss.”

I branden omkom alltså kvinnans tre dobermann-hundar samt hennes katt.

Man vet ännu inte vad som orsakat branden.