Underhåll av vår gatubelysning

street-light-1589134_1920

När det gäller gatubelysningen i Eskilstuna och Torshälla så har kommunen hela 21.000 armaturer. Dessa sköts av Vattenfall som tre gånger om året kontrollerar att allting fungerar som det skall. Armaturerna är av olika modeller men behöver alla samma förmåga att lysa upp vår tillvaro. De regelbundna kontrollerna underlättar underhållet och gör att det oftast fungerar utan problem.

Under kontrollerna inspekterar man alla lampor, armaturer och stolpar. Ibland går en lampa sönder och då kan man självklart ringa till kommunen och påpeka detta. Om det är under den mörka tiden på året (1 oktober – 31 mars) och dessutom påverkar trafiksäkerheten, skall det vara åtgärdat inom tre dagar. Men man brukar så omedelbart som möjligt åtgärda dessa fel.

Om tre veckor är det återigen dags att starta en kontroll av belysningen. Varje gång pågår arbetet under 4 veckor och det kan då förekomma att belysningen då lyser även på dagtid. Detta för att underlätta kontrollerna.

Period ett: vecka 8, 9 och 10
Period två: vecka 36. 37, 38 och 39
Period tre: vecka 44, 45, 46 och 47