Byggnationen av vindkraftsparken måste avbrytas

wind-power-1357423_1920

De boende i Kafjärden som överklagade företagets Enwinds bygglov, får nu alltså rätt. Byggnationen av vindkraftsparken måste avbrytas. Det var den 15 juni som Länsstyrelsen meddelade att det fanns tillräckliga skäl för att ompröva bygglovsprocessen. Jenny Wiberg, ordförande i föreningen ”Nej till vindkraft i Kafjärden” säger, det finns nätter då vi legat sömnlösa över detta samt att vi försökt samla alla dokument för att bevisa att vi har rätt.

Det var i september 2007 som kommunen beviljade ett bygglov för Enwinds som skulle gälla i fem år. Men arkeologiska utgrävningar satte käppar i hjulet för bygget. Varav Enwinds ansökte om förlängning av bygglovet. Vilket kommunen beviljade utan några prövningar. Om allt gått rätt till hade vi fått tid att yttra oss, vi kräver bra beslut baserat på bra grunder, så var inte fallet här, därav överklagade vi avslutar Wiberg.

Det som gäller nu är att återställa marken, vilket är väldigt mycket pga att detta är ett enormt stort bygge som har påbörjats. Frågan är bara: hur ska det gå till och vem ska göra det? Fortsättning följer…