Ekbackens skola öppnas igen, men som friskola

ekbacken4

Flens kommun beslutade förra året att lägga ner Ekbackens skola. Sista terminen i kommunalregi blir vårterminen 2017. Men i fredags beslutade skolinspektionen att bygderådet i Sparreholm får starta friskola på Ekbackens skola. Lokalerna är godkända och nu kan man lägga upp en plan för framtiden. Eldsjälarna i bygderådet har tankar om ombyggnation och även på ett namnbyte. Dom vill nämligen se till att det verkligen blir en nystart.

Skolinspektionen tror på deras budget, tanke, pedagogik och deras sätt att jobba för en seriös skola i Sparreholm. Magnus Svensson, som är ordförande i Sparreholms bygderåd, är glad över beskedet och nu tar man tag i utmaningarna som väntar. Först på listan är lärarbristen. Man måste redan nu diskutera eventuella lösningar för denna brist. Men energin av att skolan blir kvar, kommer dom kunna leva på länge.