Visste du att det är ett år sedan

logo-retuna

Den första september är det exakt ett år sedan som man öppnad dörrarna för ReTuna. Det är världens första och största Återbruksgalleria och den har vi HÄR i Eskilstuna. Hela trettio kommuner har besökt denna plats genom året som gått. Även människor från USA, Kina och Indien har besökt denna fantastiska plats.

Konceptet smittar av sig till andra kommuner och länder. Man har fått en otrolig uppmärksamhet av alla olika former av företag och organisationer. Men fortfarande är det bara början och det tar tid för folk att ställa om sig i tänket. Hela 600-700 besökare per dag har ändå förstått och tagit sig till Folkestaleden 5 genom året. Det är en bra början på något nytt och miljövänligt. Än idag sopsorterar inte alla, så att så många trotts det hittat ut till ReTuna är riktigt bra.

En kretsloppspark likt denna är unik. Allt hänger ihop i en röd tråd och som kund ser man den vävas samman. När man började hade man nio butiker, men idag finns det utrymme för tolv butiker. Sen får man ju inte glömma Café Returama som erbjuder ekologiska och klimatsmarta produkter.

Vi gratulerar ReTuna på ettårsdagen med ett fyrfaldigt återbruks Hurra…… Återbruk, Återbruk, Återbruk, Återbruk.