Eskilstuna Smederna styr mot Elitserien

Smederna

Om ungefär en månad vet vi om vi kan jubla eller inte. Styrelsen har fattat beslutet att om möjligheten ges att stanna kvar och fortsätta köra i Elitserien skall man göra det. Men först skall Griparna och Västervik i allsvenskan göra upp i en final. Den som vinner kommer sedan att erbjudas plats i Elitserien. Om vinnaren tackar nej, finns det alltså chans att Smederna blir kvar.

Självklart har man även en plan för om det inte skulle bli så. Blir man nerflyttad till allsvenskan kommer man att köra mestadels med Eskilstunas egna killar och kanske någon utifrån. Man har också beslutat att 10 procent av sponsorsintäkterna kommer att gå till ungdomssidan. Ungdomarna har det gått riktigt bra för, igår vann dom och det ser lovande ut. Dessa är framtiden för Smederna.

Smederna speedway

Vem som kommer ta över efter Jimmy Jansson och se till att allt fungerar från depån, är fortfarande oklart. Det som är positivt är att Stefan Jarl, som assisterat Jimmy de senaste åren, ser ut att bli kvar. Ekonomin har dessutom gått plus i år och man får en känsla av att harmonin börjar infinna sig i klubben igen.

Om det blir jubel eller ej vet vi alltså först om ungefär en månad.