”På med skorna och häng med”

2015542038356621007723_sbig
Bild från förra årets promenad.

Detta är en välgörenhetspromenad som körs för tredje året i rad. Maria Boström drabbades nämligen av cancer för fyra år sedan och då beslöt hon och hennes två arbetskamrater för att arrangera en promenad. Promenaden kostar 50 kronor eller valfri summa och går direkt till cancerfonden. Förra året samlade man in hela 41.000 kronor och i år siktar man på att samla in mer.

Vanligtvis brukar man promenera på våren. Men i år var Maria dålig och därför beslöt man att köra promenaden på hösten. Hon är fortfarande sjuk men vill göra vad hon kan och därför går man den tre kilometer långa promenaden idag. Promenaden sker på gång och cykelbanor, så alla kan följa med, stora som små. Det är ingen tävling, alla är vinnare.

Man samlas i Stadsparken 18.30, där har man även insamlingsbössor. Tillsammans kan man göra skillnad. Man ser helst att man betalar in direkt till Cancerfondens hemsida, där man har en egen insamling. Har du inte möjligheten går det bra med kontanter vid starten i Stadsparken. ”På med skorna och häng med” finns även på Facebook och där är deltagandet stort. Hela 501 stycken har sagt att dom kommer och över 300 stycken kanske kommer.