Det gamla lever kvar som en rolig grej

maxresdefault-1

För elfte året i rad arrangerar Malmköpingsortens hembygdsförening veterantraktorplöjning. Detta är ingen tävling och kräver inga föranmälningar utan är mest en rolig grej. Man har inga regler att följa över ålder på traktorerna. Priserna lottar man istället ut bland de som deltar.

Ekipageantalet brukar ligga på ungefär 40 stycken och är uppskattat. Både förare och besökare tycker att detta är en trevlig tillställning. Många barn tycker om att titta på hur gamla traktorer plöjer åkern och i år kommer även den tidigare svenska mästaren i hästplöjning att infinna sig denna dag.

Johan Eriksson är alltså en gammal svensk mästare i att plöja med häst som man gjorde mycket förr i tiden. Detta kommer han att visa upp på lördag i Snösvad. Vem vet om han även kommer ta en kopp kaffe och en korv på platsen.

12106232_1651490015125964_616078113_n