Det blev som vi trodde – Kristján Andrésson

Nu har det alltså blivit officiellt att Kristján Andrésson är den nya förbundskaptenen för herrlandslaget i handboll. Hans kontrakt är påskrivet och klart och sträcker sig till sommaren 2018. Självklart ser han fram emot sitt nya uppdrag och är dessutom smickrad. Att arbeta med landslaget tror han kommer bli oerhört roligt.

Under presskonferensen säger Kristján Andrésson: – Det är klubblagstränarna som formar spelarna och det är viktigt att de känner sig delaktiga i de framgångar vi förhoppningsvis kommer att ha med landslaget. För mig är det viktigt att ha en bra kontakt med både spelarna och deras ledare.

5dd65a3ecc49deb6533b05131497f0c6

Fortfarande är den stora frågan vem som kommer att vara assisterande tränare till Kristján. Man hoppas på att ha det klart inom några veckor. Fortfarande diskuterar man lite olika namn, men det är inget som oroar Kristján. Som huvudansvarig för landslaget kommer han att leda EM-kvalet mot Montenegro som sker den 3 november i Lund.

Fredrik Rapp ser fram emot utvecklingen som kommer att ske med Kristján som förbundskapten. Hans ledarstil är lätt att tycka om enligt Rapp.