Ryktet var sant

ta_portbig_0028_internationella_engelska_skolan

Det ryktades redan i augusti om att Internationella Engelska Skolan skulle börja noteras på börsen. Man visste inte riktigt hur det skulle bli och nu har bolaget själva berättat att så är fallet. Så ryktet var sant. I Eskilstuna går det drygt 1.300 elever på Internationella Engelska Skolan. Det är allt från klass ett till klass nio. Men ser man till hela landet så finns det drygt 20.000 elever i 30 olika skolor.

Grundaren till allt heter Barbara Bergström. Barbara sålde för fyra år sedan, 75 procent av bolaget till ett riskkapitalbolag och fick då 700 miljoner kronor för detta. Tittar man sedan på vinsten för bolaget så har vinsten ökat med 17 procent det senaste året. Vilket genererar en omsättning på 1,8 miljarder kronor.